Untitled photo

ÉN IDŐ

Én idő. Most valóban sokat emlegetjük, hiszen a járvány okozta helyzet miatt sokan nélkülözzük éppen. Én azt az időt hívom így amikor egyedül vagyok a gondolataimmal. Közben pedig olyan tevékenységet csinálok ami feltölti a lemerített mentális energiakészleteimet. Fotózom, ötleketeket gyűjtök, olvasok, futok egyet a közeli réten (na jó, szántóföld mellett, de nem is olyan régen, még rét volt), vagy csak úgy fekszem a földön és közben nem történik semmi.

Látszólag. Mert bennem rengeteg minden történik ilyenkor. Gondolat-cunami özönlik elő bennem. Persze nagy része nem olyan nagy élmény, mert sokszor rengeteg erő kell hozzá, hogy a mindennapi rutin teendők, félelmek, szorongások, féltés, aggódás áramlatokat elnyomjam, hogy abban a rövidke fél, vagy egy órában inkább valamelyik fent felsorolt tevékenységnek adjak teret.

A negatív érzések valahogy nem tartják be bevált tervet, miszerint beírom a kalendáriumba mikor van rá időm, és majd akkor és ott foglalkozom vele. Így ha éppen úgy tartja kedvük akkor szépen rátelepszenek arra a félórára amikor én inkább napsütésbe mártott arccal kortyolgatnám a kávém. 


Azt családon belül mi már régen bevezettük, hogy mindenkinek jár pár nap szabadság. Szabadság az anyaságból, apaságból a feleségeskedésből, férjeskedésből, a családból, a napi rutinból, a gyereknevelésből, a megfelelésekből, a másokért történő felelősségvállalásból.  


Ilyenkor elvonulás van, és kizárólag befelé figyelés, vagy  kicsi lazulás egy bartánővel, hogy pár nap után feltöltődve érkezzünk vissza a fenti szerepekbe. Nem csak nőként és anyaként, hanem férfinként és apaként is fontos ez.

Feltöltődés, kikapcsolódás, relaxáció.  

Stressz, aggódás, félelem nélkül. 

Ez most nagyon hiányzik.
Jobban mint valaha.  A képeket Noémi barátnőmmel készítettük akkor, amikor éppen egy ilyen kikapcsolódásra ketten mentünk el pár napra. Nem fotózni, csak feltöltődni. A fotózás tervben sem volt, ez a pár kép egyike annak a fél órás vidám, felszabadult nevetések közben készült néhány képnek, amire nagyon jó visszaemlékezni.  Most ezekből töltődöm. (A képek a @deermountainretreat-ben Nagymaroson készültek)